Germontis
Image default
Banen en opleidingen

Je vierde jaar hulp nodig van een scriptiebegeleider HBO?

Het vierde jaar van je studie is aangebroken en je bent op het punt gekomen dat het nu toch echt zover is, je moet een scriptie gaan schrijven. Dat betekent dat je alle kennis en ervaring die je in de afgelopen drie jaar hebt opgedaan nu in de praktijk mag gaan brengen en mag gaan laten zien wat je kan. Een of twee dagen in de week loop je mee bij een bedrijf waar je gaat kijken naar de manier waarop daar wordt gewerkt. Afhankelijk van de studie die je volgt zal er worden gekeken naar een probleem dat moet worden opgelost. Samen met de behulpzame scriptiebegeleider HBO ga je van start. Je kunt ervoor kiezen om samen met de scriptiebegeleider HBO het begin te starten of om juist samen met deze persoon later in het traject contact op te nemen en hulp van hem of haar te vragen.

Goede start

Voor iedereen is het een ander proces dat moet worden doorlopen. Het belangrijkste is eigenlijk de start van de scriptie. Als de start goed is en je hebt goede deelvragen en een adviesvraag bedacht bij het probleem dat er in een organisatie is, kan je vanuit daar een veel beter onderzoek gaan doen, dan wanneer het begin al niet goed is. Je zult dan later weer tegen allerlei zaken aanlopen wat je alleen maar meer problemen en stress kan gaan opleveren. Met de hulp van de scriptiebegeleider HBO zal je zien dat het allemaal een stuk gemakkelijker gaat.

Hulp

Je wil uiteraard binnen de 20 weken, die je meestal voor een scriptie krijgt, kijken of het jou gaat lukken om ervoor te zorgen dat het allemaal op een juiste manier wordt uitgewerkt. Als je dus ergens tegenaan loopt of geen goed begin weet te maken is het handig om te kijken of de scriptiebegeleider HBO je daar eventueel bij kan helpen.