Germontis
Image default
Auto’s en Motoren

Keuzes bij auto leasen

Auto leasen betekent in eerste instantie keuzes maken. Welk merk wil je. Wat voor model auto? Zelfs de kleur is van belang. Als het over een volledig nieuwe auto gaat zeker. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor het leasen van een occasion. Maar dat is meestal meer iets voor private auto leasing. Wanneer je als ondernemer wilt kiezen voor een lease auto, dan is een nieuw model het meest voor de hand liggend. Als ondernemer kun je vrijwel geen auto leasen zonder BKR check. Dit is een behoorlijk standaard procedure bij de meeste dealers en leasemaatschappijen. Om vooraf even vast te stellen hoe jouw onderneming er financieel voor staat.

Zakelijk auto leasen van bestelwagens

Wanneer er op financieel gebied geen problemen qua betalingsachterstanden of iets dergelijks te verwachten zijn, dan kun je bij tientallen lease maatschappijen terecht voor auto leasen. Je hebt maatschappijen die gespecialiseerd zijn in bepaalde merken of modellen. Als ondernemer in de bouw is het nogal voor de hand liggend dat je op zoek bent naar een bus of bestelwagen. Maar een ondernemer op het gebied van de zakelijke dienstverlening zal waarschijnlijk juist een representatief, degelijk uitziend model auto zoeken. Wat voor soort bedrijfsauto je ook zoekt, het is ongetwijfeld ergens te vinden.

Kilometerregistratie zakelijk rijden

Het belangrijkste onderdeel van zakelijk auto leasen is de kilometerregistratie. Die moet kloppen en dan ook wel voor de volle honderd procent. De fiscus staat niet toe dat er met een zakelijk geleasde auto privé gereden wordt. Het mag wel, maar dan 500 maximaal kilometer per jaar. Dat is heel weinig en om geen fouten in de administratie te krijgen is het bijhouden van een kilometerregistratie verplicht bij zakelijk auto leasen. Registratie mag op papier bijgehouden worden, maar het kan ook digitaal. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van een black box.

https://www.autoleasecentrale.nl/