Germontis
Image default
Onderwijs

Laat je omscholen

Wil je graag aan de slag in een kantoor, maar heb je hier geen gedegen opleiding voor, dan kun je deze altijd volgen. Een aanbieder als Fabius Opleidingen leidt je in een rap tempo op voor de functie waar jij graag voor in aanmerking komt. Met een opleiding heb je immers veel meer kans om aangenomen te worden. De benodigde kennis heb je dan namelijk al in huis. Nu moet je alleen ervaring opdoen, maar als je enthousiast bent dan komt dat helemaal goed. Verdere tips voor de sollicitaties krijg je tijdens de opleidingen, naast het gewone lesmateriaal.

Ga aan de slag bij een klantenservice

Dit is een branche waar altijd werk in zal zijn. Er zullen altijd klanten zijn die klachten hebben en die willen graag gehoord worden. Ook heeft elk bedrijf weleens nieuwe klanten die niet weten hoe alles werkt. Bij dit werk maak je dus hele leuke maar ook minder leuke momenten mee. Hier moet je echter wel op voorbereid zijn. En je moet weten hoe je omgaat met brutale en soms erg onbeleefde klanten. Dit alles leer je in de opleiding, waarin ook aandacht wordt besteed aan gesprekstechnieken. Zo leer je hoe je van een klant de informatie krijgt die je nodig hebt.

Zie jij een carriére als verkoper wel zitten?

Dan kun je kiezen uit een opleiding tot commercieel medewerker buitendienst, verkoopmedewerker, commercieel medewerker binnendienst en meer. Tijdens deze opleidingen leer je veel over verkooptechnieken, het overtuigen van de klant en het achterhalen van de behoefte. Hier blijft het echter niet bij want elke functie heeft specifieke taken die het extra leuk maken. Zo heb je bij de binnendienst vooral telefonisch contact met de klant en met een functie in de buitendienst zie je de klant persoonlijk. Hier zijn verschillende vaardigheden voor nodig.