Germontis
Image default
Huishoudelijk

Onderhoudsvrije tuin

Er is geen tuin zo fijn als een onderhoudsvrije tuin. Toch? Is dit jouw motto? Dan is dit artikel speciaal voor jou. Met verrassende tips voor een onderhoudsvrije tuin. Zo kun je zoveel mogelijk genieten en zo weinig mogelijk doen aan tuinonderhoud. Dan blijft er mooi meer tijd over voor bijvoorbeeld lekker BBQ- en. Klaar voor de tips? Hier komen ze…

Makkelijke terras meubels

Natuurlijk zijn mooie terras meubels leuk. Alleen, wie zegt dat ze dan niet onderhoudsvriendelijk kunnen zijn? Zo zijn er bijvoorbeeld hele mooie steigerhouten terras meubels met steigerbuizen. Dit zorgt voor een hele mooie industriële look en feel. En, tegelijkertijd heb je er weinig werk mee. Heb je al mooie onderhoudsvrije terras meubels? Kijk dan verder naar de volgende stap.

Groene tuin met weinig onderhoud

Het kan wel een groene tuin met weinig onderhoud. Veel tegels lijkt altijd het devies, maar vergis je niet. Tegels zijn gevoelig voor bijvoorbeeld de vorming van mos. Het kan best veel tijd kosten, om de tegels goed schoon te krijgen. Nog een nadeel van tegels is dat het grondwater natuurlijk niet goed weg kan. Dat is in Nederland best een groot probleem. Zie je er tegenop om misschien wel onkruid te moeten wieden? Dat probleem los je simpel op: zorg ervoor dat de beplanting goed tegen elkaar aan is gegroeid. Zo is er geen ruimte voor onkruid, dat kan niet ademen, krijgt geen zonlicht. Het advies dus? Mooi vol planten.

Als je dit goed wil doen, is het wel handig om een goede tuinman in te schakelen. Die kan je perfect adviseren welke planten en struiken hier het meest geschikt voor zijn en hoeveel ruimte alles moet krijgen.

Schutting met betonnen palen

Hout rot nu eenmaal snel. Het is niet voor niets dat je steeds vaker ziet dat de palen van een schutting in het beton zijn gegoten. Dit zorgt ervoor dat je wel de schutting mooi van hout hebt, maar dat je houtrot zoveel mogelijk voorkomt. Het hout komt namelijk niet in de grond. Zo gaat de schutting een stuk langer mee dan normaal.

Goede gereedschap

Heb je toch tegels in de tuin? Zorg dan voor een goede hogedrukspuit. Anders blijf je bezig met je krabbertje tussen de tegels. Nog een laatste tip voor de tegels: kies voor grote tegels, zo heb je minder voegen waar het onkruid door kan komen. Het ziet er ook meteen mooi uit natuurlijk.

 

https://www.outsidemeubelen.nl/