Germontis
Image default
Bedrijven

Thuiswerken

De coronacrisis brengt met zich mee dat we allemaal thuis zitten. Een groot nadeel hiervan is dat mensen die eerst kantoor werkten nu ook thuiszitten.

Wat te doen bij vragen?

Ze moeten bij vragen andere collega’s appen of via andere communicatiekanalen bereiken. Beeld je eens in je hebt een vraag en je kunt niet verder. Dan kun je als eerst eens je vraag in Google gooien en hopen dat je jouw antwoord daar vindt maar het kan best zo zijn dat dit niet gaat lukken. Wat doe je dan? Je geeft het op, nee, natuurlijk niet je bent een doorzetter. Je gaat je eens bedenken wie jou met jouw probleem kan helpen. Je neemt de collega’s eens door en dan kom je uit bij iemand die je wellicht kan helpen. Je appt of stuurt een berichtje naar hem of haar. Dan kan het zijn dat je een berichtje terug krijgt en dan het dan al helder is. Echter, kan het ook best zo zijn dat dit niet het geval is. Wat je dan kunt doen is het volgende. Je kunt met die persoon bellen of videobellen om zo het probleem duidelijk uit te kunnen leggen. Dit kost natuurlijk weer tijd voor jullie beiden. Deze persoon kan je dan stap voor stap helpen maar dan dient hij of zij ook je beeldscherm te kunnen zien. Hier gaat het dan vaak mis. Je moet dan met je telefoon het beeldscherm filmen en vervolgens ook nog de tips uitvoeren. Dit zorgt voor veel mensen zeker op leeftijd dat het mis gaat. Zij kunnen namelijk niet zo goed iets waar ze geen verstand van hebben en vervolgens ook nog iets anders zoals filmen. Dit soort dingen blijven dus lastig.

Excel

Een oplossing voor dit soort dingen is een online cursus waarin jezelf de programma’s leert ontdekken en begrijpen. Denk bijvoorbeeld eens aan Excel. Dit is een programma waar veel mensen problemen mee hebben maar wat toch erg handig kan zijn. Het is dus zonde als je het niet goed kunt gebruiken en je niet snapt wat je moet doen. Kies dan voor een excel cursus online. Tijdens een excel cursus online leer je stap voor stap hoe Excel werkt en hoe je het kunt inzetten bij je dagelijkse werkzaamheden.

https://compu-academy.nl/cursus-excel-online/