Germontis
Image default
Dienstverlening

Waarom Cisco-certificering?

“Wat ik vaak zie is dat het de kandidaten met een Cisco certificeringen zijn die het eerste een opdracht of nieuwe baan krijgen.” Zo zegt Service Manager voor Enterprise Voice en Data bij Cisco. En hij maakt een geweldig punt; een punt dat we ook van veel recruiters binnen de IT hebben gehoord.

In een competitieve banenmarkt kan het inbreken in de tech industrie behoorlijk ontmoedigend lijken. De beloning is hoog, maar ook de inzet als je je wilt onderscheiden van de massa.

Hoe beïnvloedt het hebben van een Cisco certificering de perceptie van de werkgever van u?

Hoewel het waar is dat u een baan kunt krijgen zonder Cisco certificering, zal het hebben van een CCNA of CNNP op uw cv u zichtbaarder maken voor bedrijven.

Onderscheid u van de menigte

De concurrentie om banen wordt steeds heviger en recruiters krijgen de opdracht om de talentenpool te verkleinen. Aangezien de managers de sollicitanten filteren, is de kans groot dat ze worden aangetrokken door degenen die de vastberadenheid en het initiatief hebben getoond, maar ook door de blijvende kracht om hun certificering af te ronden. Het toont ook aan dat je gepassioneerd bent over het onderwerp en in staat bent om door te gaan tot het einde van een project.

Verkrijg het officiële certificaat

Bekijk het vanuit het perspectief van de recruiter: je mag op je cv beweren dat je over bepaalde kernvaardigheden en -kennis beschikt, maar een certificaat garandeert dat je dat ook hebt. Het is een officieel stempel van vertrouwde industrieleiders dat je weet wat je beweert te weten – of het nu gaat om een instap-, tussen- of expertniveau.

Toon uw relevantie

Certificering is een manier om tegen je toekomstige baas te zeggen dat je de juiste informatie weet. Dat uw vaardigheden en kennis up-to-date zijn, dat u bekend bent met de technologieën die op de werkplek worden gebruikt en dat u verder in staat zult zijn om op het dek te lopen. Een certificaat, in een notendop, vertelt een werkgever dat uw vaardigheden relevant zijn voor die specifieke expertise.

Werkgevers geven de voorkeur aan gecertificeerde kandidaten

De International Data Corporation leidde een onderzoek naar het inhuren van managers en meldde dat 75% van mening is dat gecertificeerde werknemers beter presteren dan degenen die geen certificering hebben. We hebben ook gesproken met tal van recruiters en inhurende managers, ze zeggen dat het een uitstekende manier is om je voet aan de grond te krijgen en te laten zien dat je gepassioneerd bent over het onderwerp.

Voordelen voor uw carrière

En de voordelen van certificering gaan veel verder dan alleen het inhuurproces. Als u op zoek bent naar de basis van een geweldige carrière in netwerken, is er een heleboel redenen om ook de certificeringsroute te volgen.

Solide Technische Invloed

Of het nu gaat om CCENT, CCNA, CCNP of CCIE, uw Cisco-certificeringsprogramma stelt u bloot aan de technologieën. Het bouwt ook de vaardigheden op die u tijdens uw hele carrière in het netwerk zult gebruiken, ongeacht de rol die u speelt. Om de certificering te behalen, worden de stappen voor het installeren, configureren, bedienen en oplossen van problemen met gerouteerde en geschakelde netwerken doorlopen. Het is kennis en ervaring uit de praktijk die je aan het werk zet.

Belangrijke niet-technische vaardigheden

Bij de Cisco-certificering gaat het niet alleen om de technische vaardigheden. Om gecertificeerd te worden wordt u ook blootgesteld aan probleemoplossend, innovatief denken – als uw topologieën niet op de beproefde manier werken, zult u met iets nieuws moeten komen – en aan zaken als teamwerk en communicatie met uw medestudenten. Al deze vaardigheden staan hoger dan ooit op het verlanglijstje van werkgevers.

Krijg een breder beeld van de technologie

De kans is groot dat als je eenmaal in een baan zit, je focus zich vernauwt tot één of twee technologieën in die rol. Door je te laten certificeren word je echter blootgesteld aan een veel breder scala van onderwerpen en technologieën die je een breder perspectief geven en meer expertise om in te duiken in je hele carrière. Je bent ook op de hoogte van de laatste innovaties en ontwikkelingen.

Ga op de snelle weg

Certificering versnelt het bevorderingsproces en kan u veel salarisverhogingen opleveren. Naarmate de salarissen voor netwerkbanen wereldwijd stijgen, kunnen Cisco-gecertificeerde professionals tussen de 40K en 80K verdienen.

Blijf leren

Cisco-certificering brengt u zo ver als u wilt gaan. Van de essentie van CCENT tot CCIE, de meest prestigieuze certificering in de branche, kunt u uw eigen professionele ontwikkeling en constante updates en innovaties in de technologie bijhouden en uw leerproces levendig houden.

Dus daar heb je het – certificering is zinvol. En de beloning die u krijgt, betaalt de investering die u doet terug – zowel financieel als van uw tijd. Voor meer informatie neem gerust een kijkje op de website van TailorIT.