Germontis
Image default
Dienstverlening

Kewodak legt u graag de voordelen van een wit dak uit

De meeste daken in Nederland zijn zwart. Dat terwijl witte daken veel meer voordelen geven ten opzichte van zwarte daken. Het is bekend dat warmte geabsorbeerd wordt door de kleur zwart. En dat warmte door de kleur wit juist gereflecteerd wordt. Bij een pand of flat waarbij de dakbedekking wit is loopt de temperatuur minder hoog op blijft het dus beduidend koeler in het pand. Het verschil in temperatuur tussen een wit en een zwart dak kan zelfs oplopen tot 30 graden. Door dit grote verschil hoeft een pand met een wit dak dus veel minder gekoeld te worden door middel van airconditioning. Dit is zowel beter voor het milieu als voor uw portemonnee. Overweegt u, vanwege alle voordelen dat een wit dak biedt, om uw zwarte dak wit te laten maken? Kewodak kan dit voor u realiseren. U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie of om een vrijblijvende afspraak te maken.

Zonnepanelen op een wit dak zorgt voor meer rendement

Heeft u zonnepanelen op uw dak? Ook dan is een wit dak als ondergrond veel gunstiger dan een zwart dak. Zoals we al eerder uitlegden wordt warmte gereflecteerd door de kleur wit. De reflectie van het zonlicht wordt voor een deel weer opgenomen door de zonnepanelen. Naast dit voordeel is er nog een ander voordeel van een wit dak als ondergrond. Doordat het dak koeler blijft functioneren de panelen beter en worden de panelen en bekabeling minder heet waardoor deze langer meegaan.

Kewodak is de specialist in dakdekken

Kewodak is al ruim 30 jaar specialist in dakdekken. Kewodak repareert, renoveert, verduurzaamd, bedekt, verbouwd en creëert platte en licht hellende daken. Wij inspecteren uw dak grondig en geven advies over welke mogelijkheden er voor uw dak zijn. Als u een overeenkomst met ons aangaat leveren we precies datgene dat we hebben afgesproken. Bij ons geen kleine lettertjes in de contracten. Op al onze werkzaamheden krijgt u dakgarantie. Ook werken er bij ons alleen maar gedreven, ervaren, gecertificeerde en goed opgeleide mensen. Kwaliteit leveren, dat is waar wij bij Kewodak voor staan!

https://www.kewodak.nl/