Germontis
Image default
Tuin en buitenleven

Kunstgras niet van echt te onderscheiden

Kunstgras is tegenwoordig niet meer van natuurlijk gras te onderscheiden. Dit is één van de redenen waarom een gazon van kunstgras op dit moment zo populair is. In vergelijking met echt gras heeft kunstgras enorm veel voordelen. Zo is het duurzaam (en dus goed voor het milieu), het is onderhoudsvriendelijk en compleet veilig voor kinderen. Daarnaast blijft je tuin het hele jaar door groen, ongeacht de weersomstandigheden. Niet zo gek dus dat steeds meer mensen kiezen voor kunstgras.

De vele mogelijkheden van kunstgras

Dat kunstgras niet meer van echt te onderscheiden is heeft met name te maken de technologische ontwikkelingen. Een aantal jaren geleden werd kunstgras alleen nog maar gebruikt voor voetbalvelden en andere speelvelden. Tegenwoordig wordt het steeds meer gebruikt in tuinen, maar ook op balkons en terrassen. Een kunstgrasmat geeft je tuin of balkon direct een groene look en je hoeft er (bijna) helemaal niets voor te doen.

Om het zo realistisch mogelijk te laten lijken, kun je zelfs een kunstgrasmat kopen met geel/ bruine vezels, zodat het net op echt gras lijkt. Maar wil je liever een perfect groen gazon, dan is dit ook mogelijk. Je kunt daarnaast nog een keuze maken tussen lange of korte vezels, een dicht of open gazon en verschillende diktes. Waar je het kunstgras ook neer wilt leggen en met welk doeleinde; er zijn legio opties.

De vele voordelen van een kunstgrasmat

De meeste mensen willen wel een groene tuin, maar willen liever niet de moeite doen om de tuin daadwerkelijk groen te houden. Natuurlijk gras heeft enorm veel onderhoud nodig. Zo moet het regelmatig gemaaid worden in de zomer, maar ook bemest en besproeid. Helemaal op warme zomerdagen ben je enorm veel water kwijt aan het besproeien van je gazon; niet echt goed voor het milieu. Daarnaast groeit er altijd onkruid in natuurlijk gras, wat uiteraard ook verwijderd moet worden. Al met al ben je aardig wat tijd kwijt aan een gazon met natuurlijk gras, terwijl een kunstgrasmat minimaal onderhoud nodig heeft.

Om je kunstgrasmat mooi te houden, hoef je het alleen maar af en toe op te borstelen en hier en daar wat bladeren verwijderen. Het regelmatig opborstelen zorgt ervoor dat de grassprieten mooi omhoog blijven staan. Zelfs als er iets zwaars op heeft gestaan, zoals een speeltoestel of een kinderzwembad, blijven de grassprieten mooi.

https://www.kunstgrasdirect.nl/