Germontis
Image default
Internet marketing

Pentest: testen, testen en nog eens testen

Pentesten, het is tegenwoordig een veelbesproken onderwerp. Goede pentesten doen is belangrijk op verschillende gebieden. Pentesten (vaak ook wel penetratietesten genoemd) zijn zeer belangrijke testen op het moment dat je nieuwe software in wilt zetten. Het is uiteraard van belang om te weten of mobiele applicaties, websites en koppelingen veilig zijn. Als de veiligheid niet goed gewaarborgd is als gevolg van zwakheden in beveiliging van online software en programma’s, dan kan dat zorgen voor enorme schades. Denk hierbij aan data verlies, het verlies van klanten en zelfs financiële kosten.

Verschillende soorten

Er zijn heel veel verschillende soorten pentests, waarbij de kosten ook erg uiteenlopen. Er zijn drie soorten pentests, namelijk: de Black Box, de Grey Box en de White Box. De Black Box lijkt het meeste op een aanval van hackers waar je vaak over hoort. De ethische hackers kijken waar er zwakheden liggen in de software, die vervolgens in kaart worden gebracht om te kijken waar er verbeterd kan worden. Bij de Grey Box gaan de ethische hackers zoeken naar kwetsbaarheden met en zonder informatie die ze van je hebben ontvangen. Bij de White Box pentests geef je alle informatie, waardoor de ethische hackers op zoek kunnen gaan naar kwetsbaarheden in de software. Denk hierbij aan een broncode of andere software-elementen.

Volgens internationale standaarden

De ethische hackers zorgen ervoor dat alle handelingen en de software die gebruikt wordt van hoge kwaliteit zijn. Er wordt altijd gewerkt volgens de internationale standaarden. Alleen op die manier kan er gegarandeerd worden dat de pentests op een goede manier worden uitgevoerd en bovendien de resultaten laten zien waar je echt iets aan hebt. Niet alleen is het laten uitvoeren van pentests belangrijk voor de veiligheid binnen het bedrijf en de digitale omgeving, maar ook voor je klanten en de continuïteit van je bedrijf.