Germontis
Image default
Financieel

Veilig betalen

Bent u gek op online shoppen? En wilt u graag veillig betalen? En wilt u graag wat later betalen, namelijk aan het einde van de maand omdat uw geld nu al even op is? Dan biedt een creditcard uitkomst. Met een creditcard bent u namelijk behoorlijk goed verzekerd. Heeft u een product besteld, maar komt deze niet? Dan kunt u het geld eenvoudig terugboeken. Of heeft u een reis geboekt en gaat het bedrijf failliet? Dan bent u verzekerd en krijgt u het geld terug. Zo’n kaart biedt dus flink wat gemak. Want ook als u op reis gaat naar het buitenland is een creditcard erg prettig. U kunt er bijna overal mee betalen. In landen zoals Amerika gaat bijna elke aankoop met een creditcard. Dus dan kunt u eigenlijk niet op reis zonder. 

Maar hoe vindt u nu de kaart die het beste bij u past? De kaarten en de bestedingslimiet zijn afhankelijk van uw inkomen per maand. Een stukje veiligheid. Een enkele kaart, zoals American Express kent geen of minder limiet. Daarmee kunt u dus meer shoppen, maar bouwt u ook meer schulden op zonder dat u daar misschien erg in heeft. Let daar goed op als u zo’n kaart aanschaft.

Voor een credit kaart betaalt u in bijna alle gevallen bepaalde kosten om de kaart te mogen gebruiken. Bij de meeste aanbieders is dit een vast bedrag per maand of per jaar. Deze kosten betaalt u ook als u de kaart helemaal niet gebruikt. In de aanschaf van een kaart kunt u deze kosten dan ook met elkaar vergelijken. Zodat u wel het gemak heeft van zo’n kaart, maar niet te hoge vaste kosten heeft elke maand of elk jaar. Want veel betalen voor iets wat u af en toe gebruikt is ook zonde. Welke kaart gaat u aanschaffen?

https://www.ikvergelijkhet.nl/